KIJK EN LEESBOEK

ANTWERPSE FORTEN 1914 

Bij de belegering van Antwerpen schoten de Duitse Dikke Bertha's acht forten en drie schansen van de imposante fortengordel weerloos.  Maar de weerstand van de forten droeg uiteindelijk bij tot de terugtocht van het Belgisch leger naar de Westhoek en de overwinning.

Vol unieke historische documenten en prachtige beelden.

Het boek Antwerpse Forten 1914 brengt het verhaal van de Antwerpse versterkingen en de Duitse belegering aan de hand van unieke historische documenten en een schat aan origineel fotomateriaal.

Een buitengewoon kijk- en leesboek.  

Onder redactie van Robert Gils werden de oorspronkelijke documenten herwerkt naar een prachtige uitgave die een verrassend licht werpt op de fascinerende Antwerpse forten.  

De rol van Antwerpen in de landsverdediging, de forten en de Duitse belegering komen uitvoerig gedocumenteerd aan bod.  De geschiedenis van de elf betrokken forten en schansen wordt rijkelijk ge├»llustreerd met historische maar ook prachtige actuele foto's van fotograaf Stijn Bollaert.

De Antwerpse forten, actueler dan ooit.

Vandaag zijn de Antwerpse forten er nog allemaal, en dragen de diepe sporen van de Groote Oorlog. Het boek is een ideale inspiratiebron om de forten opnieuw te ontdekken als cultuur-toeristische attractie.