BELEVINGS

TENTOONSTELLING IN DE 

KBC TOREN TE ANTWERPEN

Met de Antwerpse fortengordels als rode draad biedt deze tentoonstelling een indrukwekkende beleving van de Duitse belegering in 1914.  

Een onvergetelijke beleving.

Via een verrassend concept ontdekken de bezoekers het uitbreken van de Groote Oorlog met een focus op de rol van de Antwerpse forten.   

De Duitse artillerie slaagde erin met de Dikke Bertha’s acht forten en drie schansen van de imposante Antwerpse buitengordel uit te schakelen. Eenmaal de fortengordel doorbroken, was het lot van Antwerpen snel beslecht. 

Een schat aan uniek beeldmateriaal.

Een schat aan uniek beeldmateriaal, objecten en documenten geeft een indringend beeld over het dagelijks leven van de bevolking, de harde strijd om Vesting Antwerpen  en de bezetting van Vlaanderens grootste havenstad.  

Interactieve info over de forten vandaag.

De tentoonstelling bevat tevens een interactief infopunt met informatie over de talrijke versterkingen in Vlaanderen en wat er te bezoeken en te beleven valt. Want de forten zijn er nog allemaal !

De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met de Provincie Antwerpen met steun van KBC, Toerisme Vlaanderen,  vtbKultuur, en Great War 2 Seas. 

Reservatie voor groepen

Voor groepen kunnen rondleidingen met gids gereserveerd worden. Een gids is beschikbaar à 70 euro.  Per gids omvat de groep maximum 20 personen.

 Inschrijving voor groepen 

Klik hier voor meer info

28/03 - 25/06 2014


KBC-Toren
Schoenmarkt, 35
B 2000 Antwerpen

Ma, di, woe, vrijdag 09.00u - 16.30u

Do 09.00u - 18.00u
Za 10.00u - 18.00u

Toegang gratis.


Groepen met gids : via inschrijving en reservatie.