FORT KESSEL PROGRAMMA 100 JAAR GROOTE OORLOG
SEPTEMBER -OKTOBER 2014

In september 2014 is het precies 100 jaar geleden dat het Fort te Kessel een strijd leverde die het nooit kon winnen.  Gidsenwerking Kessel, de Cultuurraad, Gemeente Nijlen en vele vrijwilligers sloegen de handen in elkaar om een indrukwekkend programma samen te stellen en zo deze verjaardag op gepaste wijze te herdenken.


TENTOONSTELLINGEN - VRIJE TOEGANG

Expo Academie in de machinekamer.

Afspraak in Nieuwpoort : een graphic novel op reuzepanelen

Schatten van de Commandant : De ingestorte kamer van de commandant werd vrijgemaakt.  De gevonden voorwerpen worden voor het eerst aan het publiek voorgesteld.

Dikke Bertha & dunne lintjes : Een tentoonstelling met medailles en onschadelijk gemaakte projectielen.

Medaillewijzer : Op 20 en 27/9 kunnen bezoekers hun eigen medailles aan kenners voorleggen die duidelijkheid over de betekenis verstrekken.

elke zat en zon van september - 14u tot 18u

BELEVINGSROUTE 1914

Door middel van historische beelden, live acts en effecten wandelt de bezoeker door de geschiedenis van het begin van WOI in Kessel en omgeving.

8 euro pp. elke zat en zon van september - 14u tot 18u

HERDENKING DEN GROOTEN OORLOG MUZIKALE IMPRESSIES

Een muzikaal geheel dat de menselijke gevoelens uit de Groote Oorlog weerspiegelt met harmonies, fanfares, dans en ballet aan het fort. 

5 euro pp. zat 6 september 19u30 tot 22u30

KINDERACTIVITEITEN

Zaterdag 13 september staat volledig in het teken van de kinderen met een gevarieerd menu, waaronder een speelparcours met spelletjeskaart, een avonturentocht met de fortgidsen, oorlogspad spelen of een heuse theatervoorstelling voor de kinderen. Vooraf inschrijven is verplicht.

5euro pp spelletjeskaart, 2,5 euro pp avonturentocht, 2,5 euro pp theatorvoorstelling.
Oorlogspad spelletje : gratis.  Za 13 september vanaf 10u30.

LEZING IVAN ADRIAENSSENS

De tekenaar van de graphic novels uit de tentoonstelling licht zijn passie voor WOI toe en vertelt hoe de graphic novel tot stand kwam.

5 euro pp zondag 14 september om 19u30

HET VADERLAND MOEST GROTER ZIJN

3 dagen na elkaar staat Jos de Haes op het podium met deze monoloog.  De voorstelling in een van de troepenkamers laat een diepe indruk na op elke bezoeker.

8 euro pp, 19 20 en 21 september om 19u30 en 21u30 (uitg. zondag)

FILM 'JOYEUX NOEL'

De film gaat over het uitbreken van een spontane vrede aan het front op Kerstdag en werd tijdens een Oscaruitreiking genomineerd als beste buitenlands film.  De film wordt een weekend lang vertoond in het unieke kader van het fort.

5 europ pp 26, 27 en 28 september om 19u30 en 21u30 (uitg. zondag)

DE VAL VAN HET FORT

3D-filmprojectie op de gevels van het Fort.  Fascinerende beelden en verbluffende technologie slepen je mee in de geschiedenis.  Elke avond meerdere voorstellingen van ongeveer 20 minuten, vanaf 20u.

5 euro tot 12 jaar, 8 euro volwassenen - 4 en 5 oktober vanaf 20u.


Alle info & reservaties

Cultuurdienst - Kerkstraat 4 - Nijlen
Tel 03 410 03 70


klik hier voor email